Velours is back

Velours, velvet, fluweel…..deze rijke stof is back van weggeweest. Ergens begin jaren ’90, kun je het je nog herinneren, was velours ook helemaal terug. En nu een dikke 15 jaar later is deze zachte stof weer hot as hell. Wat we eerder bestempelden als ouderwets en zelfs een tikkie kitsch, zien we nu terug in de mix met alle stijlen mogelijk.

Wat is  velours?

Je kent het wel, je ouders hadden vast wel ergens velours gordijnen hangen. Van die dikke, zachte, zware gordijnen in beige of bordeaux rood. Velours is fluweel, in Engeland noemen ze het velvet. Allemaal hetzelfde. Velours is een poolweefsel geweven van twee lagen stof waarvan de draadjes ertussen worden doorgesneden. Die losliggende draadjes worden geborsteld en daardoor ontstaan een fluweel zachte bovenlaag. Heerlijk zacht, om te aaien! Als de weefsels geverfd zijn zorgt deze techniek voor een extra diepe kleurbeleving. Dat is een van de redenen dat wij zo vreselijk veel van velours houden.

Velours en andere stijlen

Die zachte aaibaarheid in combinatie met een mega diepe kleurbeleving is precies waarom velours zo geweldig te combineren is met moderne stijlen en trends. Juist in minimalistische en industriële ruimtes brengt velours leven in de brouwerij. Velours zorgt voor comfort en warmte. Roestvrij staal, beton en stoer metaal zijn grote vrienden van velours omdat het de kille kou breekt. Velours zorgt ook voor een tikkie arrogantie en luxe in een interieur dat vooral een kale, industriële en koude uitstraling heeft. Velours maakt het af. een paar kussen of gordijnen kunnen al genoeg zijn. Of een velours beklede stoel in de hoek bijvoorbeeld. Dat breekt het geheel. Kun jij wel wat sfeer en chic gebruiken in jouw huis? Kom dan eens naar onze velours ideeën kijken in de showroom!

Jolanda, Lia en Cora

velours | Joxal Interieur | Wooninspiratie | Interieurblog | Interieur advies

Vrijblijvend Interieuradvies

Een interieur moet prachtig zijn en ook passen bij jouw persoonlijke stijl én leven. Ons doel is voor jou een comfortabel, sfeervol en vooral uniek interieur te creëren waarvan je iedere dag geniet, een heerlijk huis waar je met plezier leeft. Nu en nog heel veel jaren hierna. En dat lukt ons eigenlijk altijd!

Wil jij ook een heerlijk huis, vul dan dit formulier in dan nemen wij contact met je op voor vrijblijvend interieuradvies.

  Naam

  Telefoonnummer

  E-mailadres


  OVER JOXAL INTERIEUR

  Wij zijn Jolanda, Alfred en Petra van JOXAL interieur. Kom naar onze showroom in Schagen voor een fabelachtige collectie gordijnen, raamdecoratie en muurbekleding en het beste interieuradvies dat je ooit zal krijgen.

  Lees meer
  © 2024 | Dit is een Zeg maar Alex website.