Behangen met fotobehang

We zijn trots op onze collectie behang. Het aanbod wordt steeds breder en diverser, nu ook met murals; muurbreed fotobehang. Prachtig! Maar wel een net iets gedetailleerder werkje om op te hangen dan traditioneel behang. De vraag die we steeds vaker krijgen is dan ook: ‘Behangen met fotobehang, hoe moet dat? Aan de hand van het Picturebook fotobehang van Villa Nova, leggen we je stap voor stap uit hoe je het doet.

Je muur repareren voor behang

Zorg er altijd voor dat het muuroppervlak schoon, droog en vrij van schimmel en vet is. Zorg ervoor dat de muur zo glad mogelijk is om het beste resultaat te bereiken.
Zorg ervoor dat al het eerdere behang en lijm van de muur is verwijderd voordat je het ophangt.
Voor het beste effect raden we je aan de muur in een zelfde tint als het behang te schilderen.

 

Bekijk hier de instructie video voor
behangen met fotobehang.

 

Stap voor stap behangen met fotobehang

Dit fotobehang bestaat uit zes repen fotobehang die worden geleverd en afgedrukt als een doorlopende rol. De repen van de muurschildering worden aangegeven met een snijlijn en zijn 3 meter lang. Voor muren breder dan 3 meter is deze muurschildering ontworpen om te herhalen, je kunt dus zoveel rollen kopen als je nodig hebt!

1. Meet de muur en beslis welk deel van de afbeelding je wilt laten zien. Het fotobehang is ontworpen voor een maximale hoogte van 3 m. Let dus op alle delen van het patroon die je in de voltooide muurschildering wilt opnemen.
Wanneer je klaar bent om te beginnen met het ophangen van het behang, moet je doorgaan totdat alle strips zijn opgehangen. We raden het je af om lange pauzes te houden tussen het ophangen van elke baan. Werk altijd van links naar rechts.

2. Knip eerst de ophanginstructies weg en bewaar ze ter referentie.

3. Gebruik een lineaal of waterpas om ervoor te zorgen dat je een rechte lijn hebt om je behang op te hangen.

4. Gebruik de voorgedrukte lijnen om de eerste strook van het fotobehang af te snijden.

5. Breng behanglijm aan op de muur en bedek voldoende ruimte voor de eerste strip.

 

 

6. Breng de eerste strook aan op de muur, in lijn met je rechte rand. Gebruik een zachte doek om grote luchtzakken voorzichtig naar beneden en naar buiten te werken. Zorg ervoor dat je niet te hard wrijft, omdat dit kan resulteren in uitrekken, waardoor het moeilijker wordt om de volgende strips uit te lijnen.

7. Verwijder voorzichtig overtollige lijm van de voorkant van de muurschildering met een licht bevochtigde doek. Teveel wrijven of reinigen kan de inkt van het fotobehang verwijderen, dus wees voorzichtig.

8. Herhaal dit voor de resterende 5 strips van je fotobehang, lijn het ontwerp uit door voorzichtig iedere voeg op te lichten. Dicht zo eventuele ruimte tussen de repen behang.

9. Knip eventuele overtollige randen zorgvuldig af na het aanbrengen van elke strook papier.

10. Wanneer alle strips van de muurschildering zijn opgehangen, verwijder je overtollige behanglijm van de muur met een vochtige doek.

11. Genieten maar!

 

Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedIn

Vrijblijvend Interieuradvies

Een interieur moet prachtig zijn en ook passen bij jouw persoonlijke stijl én leven. Ons doel is voor jou een comfortabel, sfeervol en vooral uniek interieur te creëren waarvan je iedere dag geniet, een heerlijk huis waar je met plezier leeft. Nu en nog heel veel jaren hierna. En dat lukt ons eigenlijk altijd!

Wil jij ook een heerlijk huis, vul dan dit formulier in dan nemen wij contact met je op voor vrijblijvend interieuradvies.

  Naam

  Telefoonnummer

  E-mailadres

  Over JOXAL Interieur

                        Wij zijn Jolanda, Lia, Alfred en Cora van JOXAL interieur. Kom naar onze showroom in Schagen voor een fabelachtige collectie gordijnen, raamdecoratie en muurbekleding en het beste interieuradvies dat je ooit zal krijgen.

  Lees meer
  JOXAL Interieur
  © 2021 | Dit is een Zeg maar Alex website.