Stijlvol wonen tips van Jolanda en Lia

De winter komt dichterbij. De tijd van korte broeken en jurkjes is dit jaar echt voorbij. We hebben de sokken weer aan en trekken ons terug bij de open haard. Lekker op de bank met een kop warme choco. Heerlijk lang natafelen met die robuuste Italiaan. Dan hebben we het natuurlijk over wijn! Met de herfst voor de deur willen wij jou trakteren op een paar stijlvol wonen tips. Zo kan je nog meer genieten van de kou en je prachtige huis.

Duurzaam en tijdloos

Als je nieuwe meubels aanschaft, ga dan voor duurzaam en tijdloos. Trendy accessoires en items zijn geschikt als aanvulling maar houden het een stuk minder lang uit in een stijlvolle inrichting. Het is dus verstandiger om in de basis te kiezen voor de tijdloze optie. Bij de grotere, lange termijn uitgaven leg je het accent op natuurlijke materialen en kleuren. en dan bedoelen we banken, tafels, karpet, raamdecoratie, kasten en vloeren. Hou de basis rustig maar stoer. Je kunt de wanden gebruiken om accentkleuren en trends in je inrichting aan te brengen. Met twee of drie baantje behang of een prachtige verftint heb je binnen no time een totaal nieuwe look!

Investeer in daglicht

De op één na belangrijkste (ja de belangrijkste komt nog!) van onze stijlvol wonen tips is deze: ‘Omarm en vier het daglicht in je woning.’ Bedenk je goed waar het licht binnenkomt. Geef het licht de kans om zoveel en zolang mogelijk in je huis aanwezig te zijn. Plaats geen grote meubels voor ramen of in de buurt ervan. De juiste raamdecoratie zorgt ervoor dat het natuurlijke licht jouw inrichting nog mooier maakt. Shutters staan bekend als de meest duurzame en stijlvolle oplossing. Maar er zijn zoveel verschillende systemen en stijlen! De juiste raamdecoratie uitkiezen, is een vak apart. Wij helpen jou graag met persoonlijk advies.

De eettafel

Maak de eettafel het middelpunt van je huis. Hier eet en drink en praat je met familie en vrienden. Je wilt dat het hier zo aangenaam mogelijk is, zodat iedereen lekker lang aan tafel blijft hangen. Dat begint natuurlijk met een heerlijke grote tafel, op goede hoogte met daarbij een paar heerlijke stoelen. Kies een stoel waar je goed rechtop in kan zitten tijdens het eten en die comfortabel genoeg is om uren in te blijven zitten. Het is verstandig om een materiaal te kiezen dat makkelijk schoon te houden is. Tegenwoordig zijn er heel veel prachtige meubelstoffen die duurzaam en onderhoudsvriendelijk zijn.
Zorg dat er ruimte over is rond de tafel, ook als alle stoelen bezet zijn. Prop de tafel nooit weg in een hoek, kies dan liever een iets kleinere tafel uit. Het is prettig als een eethoek of eetkamer rust en ruimte uitstraalt. De juiste lamp boven de eettafel helpt hier natuurlijk ook bij. Dichte grote lampen kappen kunnen het naar binnen stralende daglicht belemmeren. Pas hier mee op. Het lamplicht op de tafel moet gelijkmatig verdeeld zijn en de lamp mag niet in het gezichtsveld hangen.

Koop eyecatchers die bij jou passen

Stijlvolle eyecatchers zijn de finishing touch van je interieur. Met een opvallende robuuste lamp van roestvrij staal of van die buitengewoon stijlvolle gordijnen van Christian Fishbacher bijvoorbeeld. Kies voor kwaliteit en duurzaamheid om te voorkomen dat je binnen twee jaar bent uitgekeken. Een eyecatcher is een daverend succes als het jouw persoonlijkheid reflecteert.

Stijlvol wonen begint bij jezelf

‘Stijlvol wonen begint bij jezelf’, zeggen wij altijd. Want alleen jouw eigen stijl kan jouw interieur echt stijlvol maken. Geef je huis een stukje persoonlijkheid van jou mee. Dat hoeft echt niet in de vorm van fotolijstjes en eigen spulletjes. Het gebruik en de combinatie van voor jou sprekende kleuren en materialen is key! Persoonlijkheid en karakter aan jouw inrichting meegeven, is de beste van de stijlvol wonen tips die we je kunnen meegeven. Daarvoor moet je natuurlijk wel weten wat bij jou en jouw woning past. Wat ís jouw stijl? Door middel van een gezellig gesprek aangekleed met cappuccino, materialen, kleuren en stalen zijn wij daar zo achter.

Liefs Jolanda en Lia

Jolanda Maurix | JOXAL interieur | Interieurblog | Stijlvol wonen tips

Vrijblijvend Interieuradvies

Een interieur moet prachtig zijn en ook passen bij jouw persoonlijke stijl én leven. Ons doel is voor jou een comfortabel, sfeervol en vooral uniek interieur te creëren waarvan je iedere dag geniet, een heerlijk huis waar je met plezier leeft. Nu en nog heel veel jaren hierna. En dat lukt ons eigenlijk altijd!

Wil jij ook een heerlijk huis, vul dan dit formulier in dan nemen wij contact met je op voor vrijblijvend interieuradvies.

  Naam

  Telefoonnummer

  E-mailadres


  OVER JOXAL INTERIEUR

  Wij zijn Jolanda, Alfred en Petra van JOXAL interieur. Kom naar onze showroom in Schagen voor een fabelachtige collectie gordijnen, raamdecoratie en muurbekleding en het beste interieuradvies dat je ooit zal krijgen.

  Lees meer
  © 2024 | Dit is een Zeg maar Alex website.