Een verhaaltje over linnen gordijnen

Gordijnen zijn de finishing touch van je interieur, ze verzorgen instant comfort, net als een tapijt of vloerkleed doet. Ze zorgen ook voor isolatie, gezelligheid, geluidsdemping, privacy en een stijlvolle inrichting. Tenminste, als je de juiste gordijnen ophangt.

De woonkamer vraagt om andere gordijnen dan de slaapkamer. Hoge plafonds houden van een dubbele plooi en kleine ruimtes niet van wilde dessins. Je kan kiezen voor een overgordijn met vitrage. Of ga voor slimme inbetween gordijnen en combineer deze met fraaie shutters of jaloezieën. Een extravagante roede zorgt voor een verrassend element. Het juiste gordijn past bij jouw lifestyle en interieur en op het perfecte gordijn ben je niet zomaar uitgekeken. Veel van onze klanten kiezen voor linnen gordijnen, en dat vinden wij niet gek.

Wij hebben de grootste collectie linnen gordijnen in de regio dus als je wilt zien en voelen wat de mogelijkheden zijn op het gebied van linnen gordijnen, dan ben je bij ons helemaal in je noppies.

Linnen is een natuurlijk materiaal dat ademt en rustig oogt. De stof linnen is breed inzetbaar en vind je terug in keukentextiel, kleding, bedlakens, gordijnen, kussens en ook voor technologische ontwikkeling op het gebed van frames van fietsen bijvoorbeeld. Maar daar gaan we het niet over hebben.

Wat is linnen?

Linnen is een van de eerste textielproducten die we in Europa hadden. Linnen groeit langs de kusten van de provincie Zeeland tot aan Noord-Frankrijk. Dat wist je waarschijnlijk niet. Als je bij ons linnen gordijnen op maat laat maken dan kies je voor een duurzaam product uit de buurt. Linnen is een plant, een gewas, en groeit op een veld. In juli wordt het gemaaid waarna ze het op de velden laten ‘vergaan’. Dat klinkt wat gek maar de natuur weet precies wat ze hiermee aan moet. Als het werk op het veld gedaan is, begint het mensenwerk. De linnen vezels worden uit de vlas (kop) gehaald en dan is het kammen, spinnen, verven en weven geblazen. Het is fijn om te weten dat onze producenten dit proces op een organische manier uitvoeren. Linnen gordijnen zijn bij ons daarom echt heerlijk natuurlijk en what you see is what you get.

Waarom zou ik kiezen voor linnen gordijnen?

Linnen gordijnstof is iets grover van structuur dan een dicht geweven polyester of katoenen gordijn. Dat heeft alles te maken met de natuurlijke opzet van linnen. De vlasvezel is grover. Dit zorgt voor een super natuurlijke uitstraling die rust en lucht met zich meebrengt. De open structuur ademt en is daardoor super geschikt voor in between gordijnen. Deze kun je weer perfect matchen met een prachtige raambekleding zoals jaloezieën of duette. Natuurlijk worden van linnen ook dikkere en ondoorzichtige gordijnen gemaakt. Ze zijn er met gave prints en in alle kleuren van de regenboog.

Linnen Gordijnen | Interieurblog | JOXAL interieur | Jolanda Maurix

Linnen Gordijnen | Interieurblog | JOXAL interieur | Schagen

Vrijblijvend Interieuradvies

Een interieur moet prachtig zijn en ook passen bij jouw persoonlijke stijl én leven. Ons doel is voor jou een comfortabel, sfeervol en vooral uniek interieur te creëren waarvan je iedere dag geniet, een heerlijk huis waar je met plezier leeft. Nu en nog heel veel jaren hierna. En dat lukt ons eigenlijk altijd!

Wil jij ook een heerlijk huis, vul dan dit formulier in dan nemen wij contact met je op voor vrijblijvend interieuradvies.

  Naam

  Telefoonnummer

  E-mailadres


  OVER JOXAL INTERIEUR

  Wij zijn Jolanda, Alfred en Petra van JOXAL interieur. Kom naar onze showroom in Schagen voor een fabelachtige collectie gordijnen, raamdecoratie en muurbekleding en het beste interieuradvies dat je ooit zal krijgen.

  Lees meer
  © 2024 | Dit is een Zeg maar Alex website.