Interieurtips voor Kerstmis

Iedereen wilt de mooiste kerstboom van Nederland in de woonkamer. Vlak na Sinterklaas transformeren de woonkamers van Nederland in een groen rood paradijs met als pronkstuk een grote kerstboom. Ieder jaar ontvangen we weer dezelfde vragen van jullie: ‘Hoe zorg ik dat mijn interieur er in december stylish én cosy uitziet zonder dat het afbreuk doet aan mijn eigen stijl?’ Goeie vraag! Zonder teveel de diepte in te gaan, want ieders smaak en stijl zijn zo verschillend, kunnen we je voorzien van een paar Interieurtips voor Kerstmis.

Christmas corner

Door de jaren heen heb je al zoveel Kerst items bewaard dat je van gekkigheid niet meer weet waar je ze allemaal kwijt moet. Je kunt het niet over je hart verkrijgen om ze niet uit te stallen en in de doos terug te stoppen. Voor je het weet, staat er iets op de vensterbanken, in de gang, kerstlampjes op de trap, versiering aan de deuren en in alle hoeken en gaten van het huis. De oplossing is één Christmas corner. Reserveer één plek of hoek in de kamer waar je al je Kerstmis items, kransjes, stukjes, engeltjes en andere prullaria etaleert. Zo blijft de rest van je interieur onaangetast en doe je eer aan al je kerstspullen!

De mooiste kerstboom van Nederland

Zorg voor een hele hele mooie boom. Zo’n kerstboom die WOW ademt. Dan hoef je de rest van je huis niet in kerststijl te brengen. Vind jij jouw boom ook zo mooi en vind je het eigenlijk jammer dat zo weinig mensen er van kunnen genieten? Wij vinden dat ook!

Stuur ons een foto van jouw boom en dan delen wij hem op social media.

Maak een keuze

De oplossing van een stijlvol en gezellig kerstinterieur ligt vaak bij het maken van de juiste keuze. Kies een paar mooie kerstitems uit en laat deze shinen in je kerstmis interieur. Kijk naar de samenhangende stijl van deze items en zoek daar een mooie kleur kaars en servetten bij uit.

Dit moet je vooral niet doen!

Van die lampjes met verschillende kleuren en flikkerende aan/uit/aan/uit stand. Alles over het huis verspreiden in de hoop dat het niet opvalt dat het niet bij elkaar past.

Kerstkleurkeuze

Wat Kerstmis items zo moeilijk matchen maakt met je interieur is de kleur. Fel groen en fel rood, we treffen het niet. Onze tip is om het rustig te houden. Probeer één kleur te kiezen die ook in je interieur voorkomt. Heb je een overwegend wit interieur? Hang dan witte ballen in je boom en witte slingers en andere witte hangers. Gebruik witte kaarsen en zet witte items tussen je felgekleurde kerstspullen. Die paar rode en groene items die knallen er dan lekker uit en je creëert eenheid.

Let it happen, let it snow!

Misschien wel de beste van onze interieurtips voor Kerstmis is om het lekker te laten gebeuren. Het is nu eenmaal een chaotische maand waarin van je zintuigen van alles meemaken. Vooral als je kinderen hebt kan dit een verademing zijn. Concentreer je op elkaar en negeer al die schreeuwende engeltjes, kerststukjes en flikkerende lampjes. Want uiteindelijk gaat het maat om één ding.

Wij wensen jou en jouw familie een krankzinnig heerlijk Kerstfeest,

Jolanda, Lia & Alfred

Interieurtips voor Kerstmis | Interieurblog | JOXAL interieur | Jolanda Maurix

Vrijblijvend Interieuradvies

Een interieur moet prachtig zijn en ook passen bij jouw persoonlijke stijl én leven. Ons doel is voor jou een comfortabel, sfeervol en vooral uniek interieur te creëren waarvan je iedere dag geniet, een heerlijk huis waar je met plezier leeft. Nu en nog heel veel jaren hierna. En dat lukt ons eigenlijk altijd!

Wil jij ook een heerlijk huis, vul dan dit formulier in dan nemen wij contact met je op voor vrijblijvend interieuradvies.

  Naam

  Telefoonnummer

  E-mailadres


  OVER JOXAL INTERIEUR

  Wij zijn Jolanda, Alfred en Petra van JOXAL interieur. Kom naar onze showroom in Schagen voor een fabelachtige collectie gordijnen, raamdecoratie en muurbekleding en het beste interieuradvies dat je ooit zal krijgen.

  Lees meer
  © 2024 | Dit is een Zeg maar Alex website.